top of page
opname zonder titel-4908BW.jpg
Newborn

En dan is het zover!  Na 9 maanden spannend afwachten, ligt je kleintje plots in je armen.  Een onvergetelijk, uniek moment.  Vol verwondering besef je dat je voor eeuwig van dit kleine mensje zal houden.  Mama of papa worden, gaat gepaard met een emotionele rollercoaster die de intensiteit van het leven naar een hoger niveau tilt.  De roze wolk is een feit.  Het is gewoon een heel bijzondere periode in je leven en die eerste, prille babytijd is helaas ook zo weer voorbij.  Hoe uniek is het om deze gelukzalige periode te laten fotograferen.  En alle kleine details van je baby'tje als een blijvende herinnering vast te leggen.  Zo klein zal hij nooit meer zijn... 

 

Newbornfotografie is absoluut een vak apart en een specialisatie binnen de wereld van de fotografie.  Het vraagt een grote dosis kennis, ervaring, geduld en veel liefde voor die kleine wezentjes, maar het vastleggen van pril, nieuw leven is voor mij, als fotografe, het mooiste wat er bestaat.  Deze schattige, onschuldige en piepkleine mensjes zijn zo kwetsbaar en uniek dat elke newbornshoot een onvergetelijke ervaring wordt.  Ook voor de kersverse ouders! 

 

Ik hou van zacht licht, warme kleuren en tedere momenten tussen de baby en zijn ouders en dat zijn dingen die je vaak in mijn beelden zal terugvinden.  Tijdloze zwart-witfoto's behoren ook tot mijn favorieten.  Met de ervaring die ik doorheen de jaren heb opgebouwd, begeleid ik jullie doorheen een aantal mooie, tedere poses, waarbij de liefde van het scherm zal spatten.  Felle, storende kleuren of drukke achtergronden zal je in mijn werk niet terugvinden.  Ik hou meer van natuurlijke beelden, die met zorg en aandacht voor detail worden vastgelegd en verwerkt worden tot een unieke foto.  Ik streef naar perfectie en ben pas tevreden als ik jullie kan ontroeren met een onbetaalbare herinnering aan jullie kleintje.  

Wanneer?

Het fotograferen van een pasgeboren baby gebeurt best binnen de eerste 2 weken na de geboorte.  De kleintjes slapen nog heel vast en kunnen nog gemakkelijk in de foetushouding blijven liggen.  Ik tracht jullie kleintje te fotograferen in een aantal speciale newbornposes.  Deze poses zijn vaak zoals ze opgekruld in de buik hebben gelegen.  Na 2 weken worden baby's al wat alerter, slapen ze minder vast en wordt het ook een beetje lastiger om hen in deze vertederende, krullende houdingen te leggen.  Dat neemt niet weg dat je ook na enkele weken nog schitterende foto's kan maken, al zullen niet meer alle poses mogelijk zijn.  

De veiligheid van de baby staat altijd voorop!  Elke baby is uniek en niet alle baby's voelen zich comfortabel in een bepaalde pose.  We gaan baby's nooit forceren in een pose die voor hen niet goed aanvoelt!  Hoe de baby zich voelt en gedraagt, bepaalt uiteindelijk de volledige shoot. 

Om een plaatsje te verzekeren, leg je de fotoshoot best al vast tijdens de zwangerschap.  We maken dan een afspraak ongeveer een week na de uitgerekende datum.  Indien jullie kleintje vroeger of later komt, wordt de afspraak verplaatst.   

Waar?

De fotoshoot gaat door in de fotostudio te Sint-Pauwels.  Hier heb ik al mijn materiaal voorhanden om de shoot zo vlot mogelijk te laten verlopen.  

Hoeveel tijd wordt er voorzien?

Dit is vaak moeilijk te voorspellen en hangt van verschillende factoren af...  Slaapt de baby vast, dan zal de sessie vlot (binnen de verwachte tijd) verlopen.  Heeft jullie kleintje last van krampjes, moet hij vaak eten, moeten er kleine broertjes/zusjes mee op de foto, dan zal de sessie langer duren.  De duur van de sessie is ook afhankelijk van het pakket dat jullie kiezen.  Er zal ongeveer 25% van de tijd uitgaan naar het werkelijk fotograferen en 75% van de tijd naar het leggen van de baby in poses, verschonen, eet- en knuffelmomenten, enz.  We fotograferen op het ritme van de baby...  

De fotoshoot start meestal in de voormiddag (rond 10u).  's Ochtends zijn baby's vaak rustiger dan in de namiddag en bovendien hebben ze die dag dan nog niet al te veel prikkels moeten verwerken.   

Wat als mijn kindje lastig is en niet wil slapen?

Baby's blijven baby's dus gaan ze huilen?  Uiteraard!  Dit hoort er ook allemaal bij, dus maak jullie geen zorgen.  Soms gebeurt het ook dat baby's heel de sessie wakker zijn, maar ook dan kunnen we mooie foto's verkrijgen.  Vaak is het zo dat, als een baby'tje erg onrustig is, hij wordt ingebakerd en de meeste kindjes komen dan tot rust.  Lukt het echt niet om foto's te maken, dan spreken we een tweede momentje af, maar dit gebeurt zeer zelden.  

Ik wil graag ouderfoto's maar voel me erg onzeker.  

Ik heb zelf het geluk gehad om twee keer op de roze wolk te mogen vertoeven en weet als geen ander dat er in deze gelukzalige periode ook momenten van twijfel en onzekerheid zijn.  Dit hoort bij het groeiproces tot 'ouder worden' en is ook helemaal normaal.  Je hebt als mama wel eventjes een kind op de wereld gezet en een platte buik hoort hier nu eenmaal niet bij.  Ouderfoto's worden steeds van bovenaf genomen, waarbij er wordt ingezoomd op de gezichten, dus de buik komt zelfs niet in beeld.  Wil je toch een ruimer kader, dan heb ik ook heerlijk losse zwangerschapsjurken in de studio beschikbaar die prachtig zijn voor de portretten met mama en het gezin.

Welke kledij moeten wij voorzien?

In mama's buik is het heerlijk warm en baby's zijn dol op warmte.  Ze hebben dit ook nodig om lekker door te slapen.  Daarom wordt de studio verwarmd tot ongeveer 25°C.  Kleed jullie dus zeker niet te warm.  

Tijdens de shoot

Voor de baby hoef je geen kledij te voorzien.  Ik heb zelf een aantal pakjes, broekjes en body's ter beschikking die ideaal zijn voor newbornshoots.  Veel ouders zijn ook fan van babyfoto's in het blootje.  De meest pure vorm van portretfotografie en ook mijn absolute favoriete foto's.  Hou er wel rekening mee dat, als jullie gezinsfoto's willen waarbij jullie kindje naakt is, ongelukjes niet uitgesloten zijn, dus breng best iets van reservekledij mee voor jezelf. 

Voor de mama's is een losse blouse of jurk heel mooi.  Dat mag zelfs met blote schouders zijn omdat het gewoon heel mooi is om wat 'huid' op de foto te zien.  Kies liefst voor stofjes die niet teveel rimpelen.  Voor de papa's een bijbehorende T-shirt of truitje (liefst zonder logo), indien mogelijk ook in een stof die niet teveel rimpelt.  Sommige papa's kiezen er ook voor om in een bloot bovenlijf te poseren, waarbij het huidcontact met hun kindje prachtig in beeld kan worden gebracht.  Vooral in zwart-wit zijn dit echt unieke, tijdloze foto's. 

 

Qua kleuren, kies je best voor neutrale tinten.  Ik vraag meestal om 2 outfits mee te brengen.  Iets donker (zwart) en iets neutraal (wit, beige, lichtbruin, grijs,...).  Kies vooral iets waar jullie je zelf goed in voelen en zorg dat jullie kledij eenzelfde kleurtoon heeft.  Broertjes en zusjes mogen uiteraard ook mee op de foto.  Voorzie ook voor hen neutrale, bijpassende kledij.  Ik heb in de studio ook een aantal jurken ter beschikking die zeker gebruikt mogen worden.  

Inbegrepen in alle sessies

* Session fee.  Dit is de tijd die de fotograaf spendeert aan het voorbereiden van de shoot (gemiddeld 2 uur) en de tijd van de                                eigenlijke fotoshoot (gemiddeld 2 tot 4 uur).

* Gebruik van professionele materialen. 

* Gebruik van exclusieve wraps en props. 

* Gebruik van exclusieve body's en jurken van het merk Mii-Estilo.

* Nauwkeurige selectie van de beelden en online galerij met beelden om uit te kiezen. 

Investering & prijzen pakketten

Een newbornsessie is niet zomaar een fotoshoot.  Het is een investering voor het leven.  Het zijn de meest kostbare foto's die je als fotograaf kan nemen en een newbornshoot vraagt dan ook een grondige expertise van de fotograaf

Er komt zoveel meer bij kijken dan gewoon enkele foto's nemen.  Het voorbereiden van de sessie, het klaarzetten van de verschillende set-ups, de eigenlijke fotoshoot, het schoonmaken van de outfits en de fotostudio, het selecteren van de foto's, het gedetailleerd en nauwkeurig nabewerken van de gekozen foto's,...

Voor elke sessie wordt er steeds een voorschot gevraagd van 50%.  Dit is meteen ook de bevestiging van reservatie en jullie plaatsje is dan ook definitief na betaling van het voorschot. 

Baby Solo

€ 350

Focus ligt op foto's van de baby alleen      in een wikkeldoek. 

 

Voorschot: € 175

 

Duurtijd shoot: 1 tot 2 uur

10 bewerkte digitale foto's in HR

Enkel foto's van de baby ingewrapt

 

 

 

 

Harmonicaboekje 8x8cm

Extra foto in HR: € 20

Alle gekozen foto's in zwart-wit: € 30

Baby Plus

€ 540

Focus ligt op foto's van de baby alleen      in een wikkeldoek én in props.

 

 

Voorschot: € 270

 

Duurtijd shoot: 2 tot 3 uur

15 bewerkte digitale foto's in HR

Foto's van de baby ingewrapt en in een outfitje

Foto's van de baby in een prop (mandje, bedje): 2 verschillende settings

 

Harmonicaboekje 8x8cm

Extra foto in HR: € 18

Alle gekozen foto's in zwart-wit: € 40

10% korting op fotoboeken en Wall Art

Family Plus

€ 540

Focus ligt op foto's van de baby met het gezin. Dit is de Baby Solo formule, aangevuld met foto's met het gezin.

 

Voorschot: € 270

 

Duurtijd shoot: 2 tot 3 uur

15 bewerkte digitale foto's in HR

Foto's van de baby ingewrapt en in een outfitje

Geen foto's in een prop (mandje, bedje)

Foto's met het gezin

 

Harmonicaboekje 8x8cm

Extra foto in HR: € 18

Alle gekozen foto's in zwart-wit: € 40

10% korting op fotoboeken en Wall Art

Exclusive

€ 760

Complete newbornshoot waarbij we foto's nemen van de baby alleen (wrap, outfit, blootje), de baby in een prop (mandje, bedje,...) en het gezin. 

Voorschot: € 380

 

Duurtijd shoot: 3 tot 4 uur

20 bewerkte digitale foto's in HR

Foto's van de baby ingewrapt, in een outfitje, in het blootje,...

Foto's in een prop (mandje, bedje)

Foto's met het gezin

 

Harmonicaboekje 8x8cm of 12x12cm

Extra foto in HR: € 16

Alle gekozen foto's in zwart-wit: € 48

20% korting op fotoboeken en Wall Art

Baby Solo Galery
Baby Plus Galery
Family Plus Galery
Exclusive Galery