top of page
SITE.jpg

Na 9 maanden spannend afwachten, ligt je kleintje plots in je armen!  Een onvergetelijk moment!  Hoe uniek is het dan om deze prille periode die zo snel voorbij gaat te laten fotograferen.  En alle kleine details van je baby'tje als een blijvende herinnering vast te leggen. 

 

Newborn fotografie is absoluut een vak apart!  Het vraagt een grote dosis geduld en veel liefde voor die kleine wezentjes, maar het vastleggen van pril, nieuw leven is voor mij, als fotografe, het mooiste wat er bestaat.  Deze schattige, onschuldige en piepkleine mensjes zijn zo kwetsbaar en zo uniek dat elke newbornshoot een onvergetelijke ervaring wordt.  Ook voor de kersverse ouders! 

 

Ik hou van zacht licht, warme kleuren en intieme momenten tussen de baby en zijn ouders en dat zijn dingen die je vaak in mijn beelden zal terugvinden.  Geen geforceerde poses, geen felle en storende kleuren of drukke achtergronden, maar natuurlijke beelden, die met zorg en aandacht voor detail worden vastgelegd en verwerkt worden tot een unieke foto.  Ik streef naar perfectie en ben pas tevreden als ik mama en papa kan ontroeren met een onbetaalbare herinnering aan hun kleintje.  

Wanneer?

Het fotograferen van een pasgeboren baby gebeurt best binnen de eerste 2 weken na de geboorte.  De kleintjes slapen nog heel vast en kunnen nog gemakkelijk in de foetushouding blijven liggen.  Ik tracht jullie kleintje te fotograferen in een aantal speciale newborn poses.  Deze poses zijn vaak zoals ze opgekruld in de buik hebben gelegen.  Na 2 weken wordt het een beetje lastiger om hen in deze vertederende, krullende houdingen te leggen.  

Echter, de veiligheid van de baby staat altijd voorop!  Elke baby is uniek en niet alle baby's voelen zich comfortabel in een bepaalde pose.  We gaan baby's nooit forceren in een pose die voor hen niet goed aanvoelt!  Hoe de baby zich voelt en gedraagt, bepaalt uiteindelijk de volledige shoot. 

Om een plaatsje te verzekeren, leg je de fotoshoot best al vast tijdens de zwangerschap.  We maken dan een afspraak ongeveer een week na de uitgerekende datum.  Indien jullie kleintje vroeger of later komt, wordt de afspraak verplaatst.  Ik maak hiervoor voldoende ruimte vrij in mijn agenda.  

Waar?

De fotoshoot gaat momenteel door in de fotostudio te Sint-Pauwels.  Hier heb ik al mijn materiaal voorhanden om de fotoshoot zo vlot mogelijk te laten verlopen.  

Hoeveel tijd wordt er voorzien?

Dit is vaak moeilijk te voorspellen en hangt van verschillende factoren af...  Slaapt de baby vast, dan zal de sessie vlot (binnen de verwachte tijd) verlopen.  Heeft jullie kleintje last van krampjes, moet hij vaak eten, moeten er kleine broertjes/zusjes mee op de foto, dan zal de sessie langer duren.  Reken toch op 3 tot 4 uur.  Hiervan zal ongeveer 25% van de tijd uitgaan naar het werkelijk fotograferen en 75% van de tijd naar het leggen van de baby in poses, verschonen, eet- en knuffelmomenten, enz.  We fotograferen op het ritme van de baby...  Een blije baby maakt een blije ouder en dit alles maakt een zeer blije fotografe ;-).

De fotoshoot start steeds in de voormiddag (rond 10u).  's Ochtends zijn baby's vaak rustiger dan in de namiddag en bovendien hebben ze die dag dan nog niet al te veel prikkels moeten verwerken.   

Kledij voor en tijdens de shoot...

Voor de shoot

In mama's buik is het heerlijk warm en baby's zijn dol op warmte.  Ze hebben dit ook nodig om lekker door te slapen.  Daarom wordt de studio verwarmd tot ongeveer 27°C.  Kleed jullie dus zeker niet te warm.  

Tijdens de shoot:  Een foto met mama en papa mag uiteraard niet ontbreken!  Kies best voor neutrale tinten en (effen) kledij zonder opvallende logo's. Zwart en wit doet het ook altijd goed.  Kies vooral iets waar jullie je zelf goed in voelen en zorg dat jullie kledij eenzelfde kleurtoon heeft.  Broertjes en zusjes mogen uiteraard ook mee op de foto. Voorzie ook voor hen neutrale kledij.   

bottom of page